VENGABOYS

Het begon met twee dj’s: Danski en Delmundo, die geïmproviseerde en illegale strandfeesten gaven vanuit hun versleten schoolbus. Terwijl ze tussen 1992 en 1997 toerden langs de Spaanse kust en Ibiza, voegden ze vier dansers-annex-zangers Roy, Denice, Kim en Robin toe om de dj-sets op te fleuren.

De eerste internationale hit van de Vengaboys “Up & Down” werd uitgebracht in maart 1997 en werd al snel een top 5-hit in Europa voordat hij zijn weg vond naar de VS. Up & Down, uitgebracht op het legendarische Strictly Rhythm-label, regeerde de clubs van kust tot kust en stormde naar nummer één in de Billboard Dance Chart. En dat was nog maar het begin.

Multi-platina pop-dance hits zoals We Like To Party!, Boom Boom Boom Boom!! en We gaan naar Ibiza werden losgelaten op het nietsvermoedende publiek. En de hits bleven maar komen; Shalala lala, Kiss (When the sun don’t shine), Uncle John From Jamaica werden allemaal solide top 5-hits over de hele wereld. In feite werd ELKE Vengaboys-single die werd uitgebracht een hit.

Nog vee meehr leuke bandjes…

dagen
uur
min
sec
0

Geen producten in de winkelwagen.